English

RandomHero's presentation

RandomHero has not yet written a presentation.

Stats
Member since:2006-01-05
Comments 0
Latest visitors
Latest posts
Guestbook

You must be logged in to comment. If you are not yet a member - join now!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


 • Written by: Jakkal
  2017-02-24 07:25
  Tjena!
  Jo jag håller med dig, han tog ju sig vatten över huvudet och har ju inte samma finess som Trey Parker och Matt Stone. Det bottnar ju som du säger i hur man hanterar och genomför satir, South Park har ju dessutom ofta ganska glasklar sensmoral trots sina grova skämt, det brukar ju t.o.m. förekomma en monolog från någon av karaktärerna i slutet av varje avsnitt som talar om att "X är fel och nu har vi lärt oss Y".

  Men tja, South Park är ju hur man än ser på det lite av en gråzon. Det är ju meningen att provocera, grovt, men med en hyfsat sofistikerad glimt i ögat.

  I fallet PewDiePie så tror jag inte någon riktigt kan ta honom på allvar, det finns ju ingen politisk agenda eller djupare rotade tankar i den människan. Det är åtminstone mitt intryck av honom. Så absolut, det beror ju på genomförande. Men det är ett intressant spektra i detta, vem som får skämta om vad. För oavsett vad man tycker om Felix så får man ju ändå kategorisera honom som både komiker och satiriker, det är ju det hans karriär och framgång bygger på.
   
 • Written by: Swedssman
  2013-11-04 14:14
  Jadu, ibland får man till det och ibland skjuter man stolpe ut. Tackar för de fina orden
   
 • Written by: NintendorRemote
  2013-07-24 11:46
  tackar!
   
 • Written by: NintendorRemote
  2013-05-08 20:53
  RandomHero: Hej, jag ville be om ursäkt för förut när jag skrev att jag var mot feminism och så, jag skulle numer kalla mig det, sedan jag yttrade min åsikt har jag mer förstått hur kvinnor är utsatta för våldtäkter, diskriminering och ses som objekt och så vidare. Så jag har kommit till instinkten att jag är en sorts feminist.
   
 • Written by: LordUlf
  2013-03-28 18:31
  "Nu skulle jag iof inte kalla det för hans grundfilosofi. Lika inför lagen och allt det där är ju sånt normalt funtade personer tycker med."

  Det tycker jag också. Men många av Ströms meningsmotståndare tycker inte det, tyvärr. Såg en debatt på TV4(inte helt hundra, kan ha varit SVT) mellan Ström och en talesperson från Fi!. Talespersonen menade på att en lagstiftning inom en rad områden till kvinnors fördel var en nödvändighet med tanke på alla privilegier män har.

  Att Ström kritiserar den typen utav uttalande är fullt rimligt med tanke på att det frångår principen om lika rättigheter och skyldigheter.


  Problemet med feminismen(om vi utgår ifrån wikis definition http://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism) är att den är kvinnocentrerad, att den har ett särintresse för ett visst genus.

  Förstå mig rätt nu, feminismen har en hel del kloka idéer i enskilda sakfrågor och ideologin har rivit upp många direkta orättvisor som kvinnor fått utstå. Men varför skall det intresset begränsas till gruppen kvinnor(som ju definitionen faktiskt gör)?

  Då är jämställdhet( http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4mst%C3%A4lldhet) ett betydligt bättre epitet än feminism, i mitt tycke.
   
 • Written by: LordUlf
  2013-03-28 15:11
  Om jag förstår dig rätt så är vi alltså hyfsat eniga om att Ströms filosofi rent teoretiskt är bra? Rätta mig gärna om jag har fel.

  Som jag skrev i Oxenstiernas blogg så anser även jag att Ström svävar iväg i sina konkreta exempel, och du har helt rätt i att han påfallande ofta(dock inte alltid) förminskar kvinnors könsspecifika problem till den grad att det närmast framstår som om han menar att de inte existerar. Vilket ju givetvis är fel.

  Å andra sidan så kan jag tycka att man ofta från feministiskt håll(nu pratar jag om den mer radikala grenen av feminism) får det rakt motsatta, dvs att vissa former av underlägen som kvinnor har överdrivs och blåses upp till något det inte är. Nu menar jag inte att dessa underlägen inte finns, jag menar bara att dess omfattning(ibland) överdrivs.

  Som jag ser det var Ström, under tiden han var aktiv, en direkt motpool till radikalfeminismen där han kontrade deras överdrifter med sina egna. Vilket aldrig kan vara konstruktivt. Då är ett bättre alternativ Pelle Billing som är betydligt mer nykter i sitt sätt att resonera.

  Summa summarum anser jag att Ströms filosofi är bra i grunden men att han för ofta(dock inte alltid) går för långt i de enskilda sakfrågorna.
   
 • Written by: NintendorRemote
  2013-03-27 10:28
  Håller med dig där men ordet feminist känns lite fel på något sätt som att det är mer kvinnors rätt i fokus men tekniskt sätt är jag nog en sorts feminist.
   
 • Written by: Swedssman
  2013-03-27 03:34
  Jag har för vana att inte döma folk för deras åsikter utan snarare för hur de framställer dessa, så i min bok är du en skön snubbe.

  Däremot måste jag påpeka att jag inte riktigt tror du tolkade mitt inlägg rätt, alla feminister är inte manshatare. Däremot är nästan alla manshatare feminister, kanske inte till ideologin men detta hindrar inte svenska feministrörelsen för att ta in dessa inte bara som medlemmar utan i vissa fall som profiler som i fallet Svelander.

  Jag är inte emot feminismen som ideologi, jag är emot feminismen som politisk rörelse. Och detta kommer jag fortsätta vara tills dess att de tar avstånd från de radikala manshatarna.
   
 • Written by: NintendorRemote
  2013-03-26 18:07
  Okej, jag överdrev. Självklart vill jag ha Jämställdhet. Men jag ser inte feminismen som en lösning när jag tänker på feminister så kommer det upp en kvinna i 35-årsåldern, frånskild, 2 f.d bonusbarn, färgat håret svart, är förtryckt av samhället, ogillar män, är liberal debattör och så.

  Förbjuda feminism är väl att överdriva men det känns som om feministerna alltid ska veta bäst, det dom säger är rätt och annars är man sexistisk om man inte håller med. Jag gillar inte själva feminismen men jag är för jämställdhet. Kvinnor är värda lika mycket som män och tvärtom, men feminism låter mer som det motsatta.
   
 • Written by: Unknown user
  2013-02-27 23:54
  Kommentera inte i min blogg om du inte har nåt vettigt att skriva, fjant.
   
 • Written by: mh76
  2013-02-21 13:18
  Orkar inte med dig. Du vill bara provocera.
   
 • Written by: mh76
  2013-02-21 11:31
  Du har så fel så fel. Inte lönt diskutera med ett barn.

  Patcher sa 3DS skulle bli en flopp. Samma sak om Wii. Att PS4 skulle ha 240fps. Fel!

  Han sa Kinect skulle kosta 50 dollar. Det gjorde den inte. Fel!

  Han sa att EA 2008 var ett säkert köp. Men deras aktie dök med 25% två dagar senare. Fel!

  Han sa AC2 skulle utspela sig på 1600-talet. Men det utspelar sig på 1400-talet. Fel!

  Han sa 2009 att nuvarande generation blir den sista för konsoler. Fel! Han sa även att Nintendo skulle släppa en ny version Wii, som heter Wii HD. Fel! Det blev istället Wii U som räkans som en ny generation. PS4 och Xbox720 är på väg.

  Han sa Microsoft skulle släppa ett platinum Xbox live-medlemskap. Har ännu inte dykt upp. Så han har fel där!

  Han sa nästa GTA(GTA V) skulle komma 2010. Fel!

  ----

  Jag är inte avis på honom alls. Finns andra betydligt fler framgångsrika i spelbranchen jag hellre är avis på. Som t e x Markus Perrson. Han som skapade Minecraft.
   
 • Written by: mh76
  2013-02-21 09:53
  Det var andra som gissade det före honom. Han har till 99.9% fel.

  Jag ogillar din idol. Man kan inte gilla alla personer som syns i media. Är något du får lära dig när du blivit vuxen.
   
 • Written by: Inkvoterad
  2013-02-19 16:58
  Shhh, han är fortfarande dålig.
   
 • Written by: mh76
  2013-02-19 11:39
  Ja du tycker förstås att han har ofta rätt. När hade han rätt senast? Men jag ska inte klanka ner på din stora idol i spelvärlden. Jag har annat för mig.
   
 • Written by: mh76
  2013-02-19 09:29
  Han ska ju vara en analytiker och spå marknaden. På så sätt t e x påverka konsumenten.

  Fast han har ju så gott som alltid fel.
   
 • Written by: Mr Clint
  2012-11-14 14:35
  Quote RandomHero:
  Om spelet är kasst ska det väl knappast ha betyget 7/10? Vad skulle då 8/10 vara. En poäng bättre än kasst kan ju inte vara annat än möjligtvis knappt godkänt? Och 9/0... en poäng mer än knappt godkänt lär väl i så fall vara.. godkänt. Hänger du med?


  Det var ett skämt.

  Hela poängen med inlägget var att förmedla följande: Vem i rätt sinnestillstånd skulle ge 7/10 till ett spel man inte gillar?
   
 • Written by: Aldin Sadikovic
  2012-08-27 12:22
  Yes, en annan medlem länkade samma sak i Petters blogg. Jag la en kommentar till det i bloggen

  EDIT: Haha, märkte att det inte var samma länk fören nu. Good one! ;)
   
 • Written by: czaros1994
  2012-08-19 21:35
  Ja, jag förstod. Tyckte bara att det lätt lite konstigt.

  Annars kan jag säga att jag håller med Tano48. Även om man skulle bojkotta alla sånna företag skulle det inte hjälpa mycket och jag är ganska säker på att det skulle finnas krig ändå.
   
 • Written by: Tano48
  2012-08-18 12:29
  Eftersom det händer på många fler företag än du kan räkna så är det onödigt att du skippar spelen om du själv njuter mycket av dem. Dp skulle du bojkotta mer än nyttigt i ditt liv. Dessutom om du vill hjälpa till med sådant så kan du köpa fairtrade-produkter och skänka pengar tilll annat. Jag hoppas du har förstått vad jag menar.
   
 • Written by: czaros1994
  2012-08-18 11:44
  Du skriver att anställda i Microsoft-fabriker tog livet av dig.

  Nope. De tog inte livet av mig.
   
 • Written by: Gamble1221
  2012-04-11 00:57
  Förstår vad du menar, men det är spelbutikernas sätt att överleva. Tro inte att det kärnar särskilt mycket på nya spel. Men ja de borde hitta ett bra sätt att ge lite mer pengar till utvecklare, men jag tycker online-pass är en bra lösning. Inte att banna det helt och hållet.
   
 • Written by: Serpent Sickness
  2012-03-14 09:26
  Skitkul att du följer! Hela syftet är att ge rekommendationer till de som läser samt att läsarna ska tipsa mig om sådant jag förbisett, vilket du förstått helt och hållet!

  Tack för att du läser och uppskattar det jag gör!
   
 • Written by: Maiden333
  2012-03-12 19:27
  Får väl svara på denna innan jag ger mig. Ta ett exempel. En man har det fysiskt lättare att bli brandman eller något annat jobb som är fysiskt krävande. Dock så stämmer det självklart inte in på alla, utan det är en generalisering, eftersom mannen är fysiskt sätt mer kapabel än kvinnan i allmänhet. Detta skulle hursomhelst påverka hur folk ser på män och de ser på kvinnor. Kvinnor ses helt plötsligt som svagare av vissa människor tex. Detta är dock bara ett exempel, men det jag ville visa var att biologin påverkar hur människor ser på könen vare sig man vill det eller inte.
   
 • Written by: Maiden333
  2012-03-12 15:49
  Jag förstår vad du menar, men i praktiken funkar det inte så om du inte vill att hela världen skall bli ignorant mot verkligheten förstås, vilket också i praktiken skulle bli ganska så svårt. Dock så är ämnet slutdiskuterat för min del. Det här är en diskussion som aldrig kommer leda någonvart och slutar hellre innan det börjar gå över styr.
   
 
 
Cookies

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy