User and editor blogs. Gamereactor is the largest gaming site in the Nordic region. We bring you the hottest gaming reviews and news including trailers. Join our forum today! Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

English

Mitsubishi Triton 2023 Akan Disenaraikan Sebagai Nombor Satu Lagi

This post is tagged as: car, automobile, automotive, Mitsubishi Triton

ia dilaporkan oleh Warcar automotive news, trak kereta Triton 2023 akan datang akan menampilkan teknologi hibrid plug-in terkini. Nampaknya SUV Pajero akan mempunyai konfigurasi yang serupa. Ini sepatutnya membawa kepada peningkatan yang amat diperlukan dalam kecekapan bahan api Triton baharu. Mitsubishi berkata ia kini sedang melihat pelbagai pilihan rangkaian kuasa hibrid plug-in.

Ini termasuk tiga dan empat konfigurasi enjin untuk versi berprestasi tinggi. Kami belum tahu semuanya. Sebaliknya, trak kereta Triton boleh menggunakan sistem hibrid yang sama seperti Eclipse Cross. Apa yang kami tahu ialah Mitsubishi Triton akan mengalami perubahan ketara. Jualan akan bermula kemudian pada 2022.

Baik pulih Luaran Mitsubishi Triton

Mitsubishi Triton 2023 baharu akan kelihatan seperti konsep Mi-Tech daripada Tokyo Motor Show. Konsep ini mula diperkenalkan dua tahun lalu. Di sebalik penampilan konsep yang aneh, panel hadapan dan belakangnya yang mempesonakan masing-masing mengandungi ciri reka bentuk yang unik dan menarik.

Kenderaan Mitsubishi, seperti trak Triton dan Pajero Sport SUV, mungkin mempunyai aspek reka bentuk yang serupa. Oleh itu, kami merancang pikap Triton yang lebih canggih dan futuristik. Sememangnya, syarikat itu akan memperkenalkan warna luaran, roda dan isyarat penggayaan baharu. Kita tidak perlu menyebut apron hadapan yang serba baharu dan lampu belakang belakang yang baharu.

Perubahan dalaman

Bahagian dalaman Mitsubishi Triton 2023 baharu akan dikemas kini. Pengeluar kereta Jepun itu akan bermula dengan memperkenalkan skrin sentuh infotainment yang lebih besar. Selain itu, sistem infotainmen baharu akan menampilkan antara muka pengguna yang direka bentuk semula dan masa respons yang lebih pantas.

Selain itu, Mitsubishi akan memodenkan bahan upholsteri. Reka bentuk kabin masih belum ditentukan pada masa ini, walaupun konfigurasi tempat duduk kekal sama. Walaupun ciri keselamatan baharu mungkin menjadi pilihan, Triton hampir pasti akan mengandungi pelbagai faedah lain. Pelanggan biasanya mengharapkan tahap keselesaan dan peralatan standard yang lebih tinggi. Secara keseluruhan, bahagian dalam sepatutnya menawarkan lebih banyak fungsi, tahap keselesaan yang lebih tinggi dan penilaian keselamatan yang lebih baik.

Powertrain hibrid dalam tindakan

Mitsubishi Triton 2023 dibangunkan dengan kerjasama Nissan dan Renault. Sistem hibrid plug-in semasa Mitsubishi termasuk enjin petrol empat silinder 2.4 liter dan motor elektrik berkembar. Menurut laporan, enjin itu akan meningkat kira-kira 80 kuasa kuda dan kira-kira 100 lb-ft tork.

Selain itu, varian prestasi mempunyai hampir 100 hp dan tork 150 lb-ft. Peralatan standard akan termasuk bateri litium-ion 13.8 kWh. Dengan sistem PHEV yang lebih berkuasa, Mitsubishi Triton Hybrid akan dapat membawa lebih banyak dan menggunakan lebih sedikit bahan api. Ia belum rasmi lagi, jadi kami menunggu Mitsubishi mendedahkan butiran lanjut.

Harga Mitsubishi Triton 2023, tarikh keluaran

Mitsubishi Triton 2023 seterusnya akan dilancarkan pada 2022, kemungkinan besar pada musim panas akan datang. Juga, harga akan lebih rendah daripada sebelumnya, sekitar $40,000. Ia akan menjadi Triton terbesar setakat ini, dan ia juga akan tersedia di pasaran lain sebagai "L200". Pembuat kereta akan memberikan lebih banyak maklumat lebih dekat dengan tarikh pelancaran trak.

HQ